«Здатність осмислювати трагедію і потім знаходити в ній користь — це ключ, що відкриває посттравматичний зростання» 
Д. Хайт

МЕТОД

Травмафокус терапія (TF)

Traumafokus (TF) — це сучасний психотерапевтичний метод лікування психічних травм, стресових розладів, психосоматичних та хронічних больових розладів Метод спрямований на зміну механізмів регуляції стресу та болю в тілі та мозку.

Травмафокус — метод, заснований на глибинній психології, який використовується для опрацювання травматичного, психічного, фізичного та соціального стресу. За допомогою травмафокус-методу можна психотерапевтично лікувати гострі та хронічні больові розлади успішно та з досягненням стійкого ефекту.

ТФ підходить для застосування як для дорослих, так і для дітей та підлітків, включаючи батьків.
Метод лікування покликань формувати безпосереднє нейронне опрацювання хронічного стресу в мозку та тілі без викликання свідомих спогадів.

Це означає, що стресові переживання у ранньому дитячому віці, а також сенсорні пре-, пери- та постатальні переживання, які зберігаються та доступні в мозку та тілі, можуть опрацьовуватися та вирішуватися за допомогою травмафокусу.
Під час терапевтичного сеансу відбувається регуляція стресу в мозку та частинах тіла. Це створює нові нейронні зв’язки у мозку, які призводять до тривалого позбавлення від симптомів.
Наприкінці сеансу ми використовуємо так званий рекомендаційний фокус у травмафокусі, щоб досягти тривалого покращення симптомів.

Травмафокус вважається новим нейропсихотерапевтичним підходом для опрацювання травми та болю, при якому ймовірність ретравматизації клієнтів є дуже низькою. Увага звертається на те, щоб клієнт зберігав свій зв’язок з реальністю протягом усього сеансу. Це відбувається за допомогою свідомо контрольованого, повільного дихання та так званого мультимодального білатерального заземлення.

Клієнтів не просять безпосередньо працювати зі своєю стресовою травмою або протистояти їй, набагато більше їм дозволяється залишатися на felt sense, пов’язаному з тілом.